yin voorkant2
Anatomie voor YIN yogadocenten (nieuwe datum nog niet bekend)
Voor meer kennis, meer duidelijkheid en vooral meer vertrouwen in je lessen
Merk je in je yin les dat je niet weet hoe je iemand goed moet begeleiden in een houding? Vindt je dat je te weinig weet over anatomie of wil je graag meer over leren? Wil je weten wat voor houdingen je kunt doen bij bepaalde klachten? Dan is deze workshop op 9 en 10 juni in Utrecht echt wat voor jou!

Wat leer je in deze 2 dagen?

Onderwerpen dag 1
 • verschillende structuren in het lichaam
 • bindweefsel
 • water
 • botstructuren van de wervelkolom
 • bekkenOnderwerpen dag 2
 • Botten van voeten
 • Botten van knieen
 • Botten van heupen
 • Botten van schouders

Waarom zou je bij mij een workshop komen doen?

Ik ben Manja Weijers

Fysiotherapeut, somatisch therapeut, functioneel osteopatisch therapeut en (yin) yogadocent. Een heel mond vol, ik weet het. Ik vind het menselijk lichaam zo enorm interessant dat ik maar blijf leren. Je bent namelijk echt nooit uitgeleerd. Elke klacht zie ik als een puzzel en ik puzzel net zolang we samen de oorzaken vinden. In mijn yin lessen puzzel ik niet. Daar geef ik bijna geen aanpassingen. Ik denk dat dat komt omdat de cursisten mij vertrouwen en daardoor goed kunnen ontspannen. Ik heb gemerkt dat hoe beter mijn kennis werd, hoe vertrouwder ik mij voelde in de les en hoe meer ik de anatomie ook weer los kon laten. Daarnaast kan ik door mijn kennis snel inschatten of iemand een aanpassing nodig heeft of alleen een hand op de rug voor vertrouwen

Deze kennis deel ik nu met jou, in een speciale workshop voor yin yogadocenten. Ik hoop echt dat je wat aan hebt.

manja
Manja3_HR-065Wat is je investering voor deze leuke en interessante workshop?
Nog niet bekend, mail voor interesse naar info@manjaweijers.nl
Wanneer: Nog niet bekend, 2019 
Waar:
van de Mondestraat 107, Utrecht
Hoe laat:  
13.00-17.30  (met mogelijk uitloop)

De algemene voorwaarden vind je onderaan bij 'veel gestelde vragen'.


Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor jou als je graag meer wilt leren over anatomie. Hoe je om gaat met veel voorkomende klachten in je les. Je leert over bindweefsel, botten en gewrichten. Hoe je dit toepasbaar kunt maken voor iedere cursist voor zich. En je leert hoe je je cursisten goed kunt begeleiden. 

Het maakt niet uit wat voor niveau je hebt, of hoeveel anatomie kennis je al hebt. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Herhaling is daarbij erg belangrijk. Dus je bent welkom als je al enorm veel workshops hebt gedaan, maar ook als je nog niks weet over anatomie. Je pakt eruit wat voor jouw belangrijk is op dit moment. Mirjan Emmelkamp
yogadocent
Erg leerzame & leuke Anatomie workshops door Manja en Loes gevolgd. Ik kijk uit naar de volgende!


Monique Jutstra-Visscher
yogadocent
Ik heb een workshop anatomie bij Manja gedaan. Heel veel info en duidelijke uitleg gekregen. Ook goede tips gekregen om daarmee aan de slag te gaan in de les.
Dank je Manja!


Vera Develing
yogadocent
Manja ontmoette ik voor het eerst tijdens een workshopreeks die zij gaf bij YogaPoint Woerden over adem, fascia en psoas. Ze kan heel duidelijk, rustig, kundig en liefdevol vertellen over anatomie in dusdanige Jip en Janneke taal dat het voor iedereen te volgen is.
Vorig jaar hebben we allebei Yin Medicine gevolgd en ben ik een aantal keer bij haar op de behandeltafel geweest en ze is er echt op uit om het missende puzzelstukje te vinden. Ze combineert al wat ze weet met al wat ze voelt en met deze unieke combinatie is ze heel trefzeker.
De workshops over handen/armen en voeten zijn ook echt aan te raden. Zelf ben ik yin yoga docente en eigenlijk waren ze bedoeld voor yang yoga docenten, maar ze heeft het weten te vertalen zodat ook de yinners er veel aan hebben gehad.
Dank Manja voor jouw waardevolle zijn en ik hoop je binnenkort weer eens offline te onmoeten!Veel gestelde vragen

Algemene Voorwaarden

 • Volledige restitutie is alleen mogelijk indien 31 dagen van te voren is afgemeld, daarna krijg je 50% terug en 7 dagen van te voren krijg je niks terug. Dit geldt niet als de les door mijzelf wordt afgezegd, dan krijgt iedereen de €120,00 terug.
 • Ondertekende is niet verantwoordelijk voor lichamelijke klachten die opgelopen zijn tijdens deze workshop. Alle houdingen zijn veilig om te doen indien ​je goed naar je lichaam luistert. Als je buurman verder komt betekent dat niet dat jij ook verder moet komen, ieder lichaam is anders.
 • Als de les om 13.00 is begonnen kan ik de deur niet meer openen, dus kom op tijd.

Moet ik yin docent zijn?

Nee hoor dat hoeft niet. Maar het is wel handig als je yin yoga doet. De focus ligt namelijk veel meer op de vorm van de botten en gewrichten en het bindweefsel. Dan op bewegen. Ben je bijvoorbeeld danser en doe je niks met yin yoga? Dan vraag ik me af of dit is wat je zoekt. Je kunt me altijd een mail sturen: info@manjaweijers.nl

Hoeveel ervaring heb ik nodig

Je hebt geen ervaring nodig in lesgeven, je mag ook meedoen als je geen docent bent. De workshop is ook geschikt als je geen anatomische kennis hebt. Heb je dat wel? Ook dan kun je er nog wat van leren, je bent namelijk nooit uitgeleerd

VYN/RYT etc

Ik ben nergens aangesloten. Mijn workshops zijn puur om je eigen kennis te vergroten om ze meer inzichten te krijgen in het menselijk lichaam. Je krijgt wel een certificaat.

Bespreek je ook klachten?

Er komen een aantal klachten aan bod. Maar elke klacht is anders dus het is lastig dat allemaal te bespreken. Door je kennis in anatomie te vergroten krijg je meer inzichten, waardoor je beter leert beredeneren en dan maakt het niet zoveel uit welke klacht iemand heeft.

Ik loop tegen een specifiek probleem aan

Je kunt altijd doorgeven als je graag over een onderwerp meer wilt weten. Dan pas ik de les zo aan dat je daar antwoord op krijgt

andere vraag?

Stuur me een mail: info@manjaweijers.nl