MANJA_header

Soepele schouders en een lekker losse nek
Online workshop om klachten te verminderen en beter te bewegen in 6 weken tijd.
Stel je voor: met simpele tips verminder jij je nek en schouderklachten en beweeg je weer soepel en vrij. Alleen omdat je met het online programma Soepele Schouders spanning verminderd en beter beweegt. Met meer aandacht, voel en beweeg je een stuk beter.

Heb jij ook last van je nek en/of schouders?
 • Voel je spanning in je bovenrug, je nek of je schouders?
 • Voel je je belemmerd in het bewegen?
 • Kost het je energie en is het pijnlijk?
 • Je wilt je graag weer beter voelen?
 • Je hebt al van alles geprobeerd en je hebt al veel behandelingen gehad?

Die behandelingen, ze helpen wel. Alleen:
 • Uiteindelijk komt het altijd weer terug
 • Die pijnlijke en vermoeide schouders, na een tijdje zijn ze er weer
 • Het gevoel van een zware druk op je nek en schouders
 • Je hebt zelfs wel eens het gevoel dat je je aanstelt
 • En misschien denk je soms wel dat het allemaal tussen je oren zit
Troost je, je bent niet de enige, echt ontzettend veel mensen worstelen hiermee.
ManjaDef2_LR-4265
Dit hoeft echter voor jou niet zo te zijn. Je hoeft je niet zo te voelen. Er is namelijk een manier om je beter te voelen zonder die pijnlijk, stijve nek. Zonder die vermoeide schouders. 

In "Soepele Schouders en een lekker losse nek" leer je daar alles over

De oplossing
Gebruik je brein.

In dit online programma gaan we daarmee aan de slag. Je ontdekt hoe je je brein kunt gebruiken om van je klachten af te komen. Jij hebt een klacht en je hebt een brein en alles staat met elkaar in verbinding. Wist je bijvoorbeeld dat de stand van je lichaam bepaalt hoe jij je voelt? En hoe jij je voelt is mede bepalend of je klachten krijgt. Vaak kun je daarom zelf al heel veel aan je klacht doen. Je eigen lichaam moet immers de klacht verminderen of helen. Iemand anders kan dat niet. Jouw lichaam moet het doen.  Je krijgt meer rust, je voelt je beter in je vel en in je hoofd en wordt aardiger naar jezelf en anderen.  

De kickstart is de dialoog met het lichaam. Via diverse experimenten en oefeningen. Op die manier is spanning niet meer de vijand. Spanning wordt een boodschap van het lichaam en een mogelijkheid om te leren. Je leert je grenzen kennen en die te verleggen. Je komt weer in balans en beweegt weer licht en vrij.

Chantal - fysiotherapeut Fytal Fysiotherapie Etten-Leur-
Herstellende van een frozen shoulder en heeft daardoor ook regelmatig klachten aan nek en schouders.
"Afgelopen jaar heb ik een nek schouder workshop bij Manja gevolgd als ‘patiënt’. De manier van lesgeven vond ik erg prettig. Het gaf mij verdieping en ik werd bewust van mijn eigen beweegpatronen. Nu heeft Manja een online cursus gemaakt over de nek en schouder. Als fysiotherapeut is dit een handige cursus die ik zowel voor mijzelf en voor mijn patiënten gebruik. Het is overzichtelijk, bevat heldere uitleg en het is leuk dat je tijdens het lezen meteen al praktisch aan de slag gaat. Je wordt meteen meegenomen in het verhaal. Ik merk dat ik ook meteen de dingen mee doe. Hierdoor worden stapsgewijs de bewustwording van je lijf en bewegingen vergroot. En kom je een stuk beter in je vel. Ik merk het gelijk aan mijn eigen klachten, ik beweeg soepeler en ervaar minder pijn. Een prettige bijkomstigheid is dat ik nu niet meer hoef te wachten om naar een workshop te gaan, maar dat ik de uitleg, praktische voorbeelden en de filmpjes online kan gaan bekijken."
Screen Shot 2018-01-31 at 17.40.25

Soepele schouders en een lekker losse nek
In 6 weken leer je verschillende aspecten van je klacht.
puzzle3 copy
Door mijn werk als fysiotherapeut en yogadocent ben ik er achter gekomen dat er heel veel elementen meespelen bij het ontstaan van klachten. Al deze elementen heb ik in dit online programma gestopt. Zie je klacht als een puzzel. Elk puzzelstukje heb je nodig om tot inzicht te komen hoe jij van je klacht af kunt komen. Je leert om zelfstandig weer soepel en vrij te bewegen.

Ik geef je uitleg over je klacht, in simpele taal. Makkelijk leesbaar.
Het is belangrijk om te weten hoe je lichaam werkt. Je zult dan ook snappen waarom je klachten ervaart. Het is en blijft immers jouw lichaam en die klacht heb je met een reden. Anders had je hem niet. En alleen jij met jouw lichaam kan ervoor zorgen dat je beter in je vel komt. Therapeuten kunnen wat impulsen geven, maar jouw lichaam moet daar wat mee doen. In deze online training leer je wat je zelf kunt doen.
Een programma met een complete inhoud

Het is de eerste online training in Nederland die vanuit verschillende perspectieven naar nek- en schouderklachten kijkt. D.m.v. werkboeken, lessen en oefeningen leer je alles over de volgende onderwerpen

 • je anatomie en hoe je lichaam beweegt. Wat houdt je klacht eigenlijk in? Welke oefeningen kun je doen om beter te bewegen. 
 • je pijn. Wat is pijn, waarom heb je pijn, wat kun je aan pijn doen. 
 • je houding. Wat is een goede houding, wat is een slechte houding, wat voor houding heb je zelf?
 • je adem. Waarom is je ademhaling zo belangrijk, wat kun je zelf doen om dit ten goede van je klacht te veranderen. 
 • je stressrespons. Ervaar je stress? Hoe ga je met stress om, hoe kun je er anders mee omgaan. Wat voor gevolgen heeft dit voor je klacht
 • en ook je leven. Hoe sta je in het leven, wat heeft dit voor invloed op je pijnlijke nek en schouders. Wat kun je veranderen zodat je weer soepel en vrij beweegt? Je gaat opzoek naar de diepere oorzaak van de spanning in je lichaam en je klachten

Hierdoor kom je erachter waarom je klachten ervaart en je kunt er gelijk zelf wat aan doen! Er zijn tal van filmpjes met opdrachten en oefeningen. Elke week heeft een ander onderwerp. De oefeningen zijn te bekijken als los filmpje of samen gevoegd tot een korte les van 30 minuten. 
Waar bestaat het totale Soepele Schouders en een lekker losse nek programma uit?


 • De 6 weekse training: Soepele schouders en een lekker losse nek, met uitleg, oefeningen en filmpjes. Extra module stabiliteit met fysiotherapie-achtige oefeningen
 • Altijd online hulp voor vragen over de inhoud, lessen en oefeningen, t.w.v. onbetaalbaar!  
 • Het e-book gebruik je brein, beweeg bewust beter t.w.v. €10,00. Een concept waar ik veel gebruik van maak en wat enorm belangrijk is om van klachten af te komen.

Wat is je investering voor deze enorm uitgebreide en complete 6-weekse cursus?
ManjaBoekII_HR-0827

Voor EUR 99 heb je toegang tot de gehele cursus.

Dat is een koopje. Je krijgt namelijk heel veel hoeveel informatie en filmpjes. Ik geef je al mijn kennis om beter te bewegen. Je krijgt toegang tot een online academie waar alles opstaat. En op blijft staan. Je kunt de filmpjes en teksten dus op elk moment bekijken en downloaden. Ze zijn van jou. Je hoeft er geen 6 weken over te doen. Je kunt er zo lang over doen als jij wilt.

Wil je naast dit programma ook persoonlijk contact? Ook dat kan. In plaats van EUR 184 betaal je EUR 155 incl het online programma, een intake en behandeling . Ben je aanvullend verzekerd dan kun je dit ook nog (gedeeltelijk) terugkrijgen van je verzekering. Heb je interesse? Neem dan contact op met mij, via info@manjaweijers.nl


Voor wie is deze training?

Deze training is voor jou als je klachten ervaart aan je nek en/of schouders. Als je al van alles geprobeerd hebt. Maar niemand kan jouw klacht fixen. Als je inziet dat het tijd wordt dat je zelf iets gaat doen. Als je wilt weten waar jouw klacht vandaan komt. Wat je zelf kunt doen eraan. Als je niet afhankelijk wilt zijn van een therapeut. Je wilt zelf verantwoordelijkheid nemen om eigen gezondheid te bevorderen. Twijfel je of je dit wel kunt met je klacht? Mail mij op info@manjaweijers.nl 

Deze online training is niks voor jou als je verwacht dat iemand anders je klacht oplost. En al helemaal niet als je zelf niks wilt doen. Je zult namelijk wel wat moeten veranderen aan je leven of jezelf, wil je van je klacht (die je al zo lang hebt) afkomen. Het is niet veel, maar wel wat. Zo doorgaan heeft geen zin, anders was je er al wel vanaf toch? Wil je van je klachten afkomen? Dan is het tijd dat je verantwoordelijkheid neemt naar je zelf. Je bent het waard!


Waarom zou je met mij werken?

Ik ben Manja Weijers

Fysiotherapeut, somatisch therapeut, functioneel osteopatisch therapeut en (yin) yogadocent. Een heel mond vol, ik weet het. Ik vind het menselijk lichaam zo enorm interessant dat ik maar blijf leren. Elke klacht zie ik als een puzzel en ik puzzel net zolang we samen de oorzaken vinden. In mijn behandelingen, yogalessen, workshops en online programma's combineer ik al mijn kennis om je zo goed mogelijk te helpen. Dat is ook de reden dat o.a. mijn nek-en schouderworkshops zo ontzettend enthousiast ontvangen worden.

Wat ik heb gemerkt is dat er één ding erg belangrijk is; bewust worden van je lichaam. Bijna iedereen mist dit aspect of vind dit enorm moeilijk. Maar zodra het er is, kan het zomaar zijn dat je klachten verdwijnen. Al mijn kennis deel ik nu met jou, in dit online programma. Ik hoop echt dat je wat aan hebt.

manja

Samen met jou zorg ik ervoor dat je:
 • weer beter kunt bewegen
 • inzicht krijgt in je eigen klacht(en)
 • meer ontspant en beweegt vanuit ontspanning
 • inzien wat je zelf kunt doen
 • beter kunt omgaan met stress
 • ruimte krijgt in je gewrichten
 • je rustiger voelt
 • je eigen weg volgt
 • je persoonlijk behandeld voelt
 • op een gezonde manier aan je lichaam werkt
 • meer in balans komt
 • soepeler, lichter, vrijer beweegt
Het lichaam is erg goed zichzelf te helen!
Vergeet dat niet en vertrouw daarin. In deze online training leer je hoe.Veel gestelde vragen

Hoeveel tijd ben ik hier mee bezig?

Je kunt zoveel tijd ermee bezig zijn als jij wilt. De teksten zijn makkelijk leesbaar en heb je met een paar minuten doorgenomen. De meeste filmpjes zijn kort, ongeveer 5 minuten. Als je de bewegingen en houdingen wat vaker hebt gedaan, gaat het sneller en kost het je minder tijd. Je kunt zelf wat filmpjes na elkaar kijken of een korte les van 30 minuten doen. Ik raad aan om zeker 10 min. per dag iets met je lichaam te doen. En met die 10 min. kun je al heel veel betekenen voor je dag.

Kan ik er langer dan 6 weken over doen?

Je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt. Je krijgt elke week een mail, met de mededeling dat er een nieuw puzzelstuk vrijkomt. Maar dit betekent niet dat je alles ook die week moet doen. Je kunt na de 6 weken ook nog gewoon terecht op de academie.

Ik heb op dit moment geen klachten, is dit ook iets voor mij?

Ja, dit werkt voor iedereen. Met de informatie en de oefeningen die je krijgt kun je er klachten mee voorkomen. Je zorgt ervoor dat je soepel in je vel blijft en vrij kunt blijven bewegen.

Ik heb ergens anders klachten, heb je daar ook een programma voor?

Deze online training kun je ook heel goed gebruiken bij andere klachten. De meeste oefeningen zijn gemaakt om je lichaam in balans te brengen. Dit is nodig bij elke klacht. Dus je kunt gewoon dit programma aanschaffen om weer beter te bewegen.

Ik heb een ernstige/acute schouderklacht, kan ik deze cursus ook doen?

In principe is deze cursus voor iedereen. Het is namelijk de bedoeling dat je veel over je klacht en jezelf leert en daardoor beter gaat bewegen. Toch kan het zijn dat de oefeningen pijn doen bij je, of dat je ze niet kunt omdat je bijvoorbeeld een acute ontsteking of frozen shoulder hebt. Je kunt het dan altijd met je andere arm doen, of het je visualiseren (voorstellen zonder het te doen). Je bent zelf verantwoordelijk, dus wees lief en zacht tijdens het bewegen. Als je pijn hebt, dan doe je het niet of anders. Je kunt me altijd mailen op info@manjaweijers.nl als je niet zeker weet of je het programma wel moet aanschaffen.

Ik ben therapeut/yogadocent, wat kan ik met dit programma?

Ook jij hier veel van kunt leren. Het stukje bewust wording wordt vaak weggelaten bij een opleiding. Ook de achtergrond van pijn komt niet zo diep aan bod. De oefeningen zijn anders dan de standaard oefeningen. Al veel therapeuten en yogadocenten hebben mijn boekje hierover aangeschaft en zijn daar erg enthousiast over

Ik ben onder behandeling bij een therapeut, is dat erg?

Nee, dit programma kun je heel mooi samen doen met een behandeling. Soms heeft je lichaam toch nog iets nodig van een therapeut om tot herstel te komen. Doordat je daarnaast hiermee aan de slag gaat zorg je dat het herstel blijft en je niet terugvalt in je oude patronen.

Hoe werkt dat, zo'n online cursus?

Deze online cursus kun je gewoon thuis volgen. Alles gaat via internet. Je krijgt een inlogcode en daarmee kom je in jouw account. Daar staan de thema's op een rij en kun je kiezen met welke je begint. Het beste is om ze opvolgend te volgen, maar je mag ze ook door elkaar doen. Je kunt je eigen tijd inplannen en de lessen volgen wanneer jij wil!