DSC04889litteken
Bijscholing littekens 7 september 2019 (incl/excl reiki inwijding)
Voor meer kennis over littekens en het behandelen daarvan

Wil je meer informatie over littekens en hoe je daar als fysiotherapeut mee om kunt gaan? Misschien wil je als reiki therapeut wat meer verdieping? Dat leer je in deze bijscholing. Littekens kunnen veel klachten veroorzaken, op emotioneel gebied maar ook op fysiek gebied. Ook als niet therapeut ben je welkom. 

Ben je yogadocent en merk je dat sommige cursisten nooit verder in een houding komen? Dit kan komen door littekens. Hieronder staan een aantal voorbeelden hoe beperkend littekens kunnen zijn. Je kunt je cursist ondersteunen in een houding en ze net iets extra's meegeven. Dit kun je 1-op-1 doen in een reiki behandeling met aandacht voor het litteken.

Wat leer je tijdens deze workshop?
Ochtend (als je nog geen reiki inwijding hebt)
  • Reiki inwijding
  • Wat is reiki
  • Reiki behandeling geven


Middag (alleen los als je al reiki 1 ingewijd bent)
  • Over littekens
  • Wat voor effect hebben littekens op je lichaam
  • Wat voor effect hebben ze op yogahoudingen
  • Hoe kun je je cursist ondersteunen

Waarom zou je bij mij een workshop komen doen?

Ik ben Manja Weijers
Fysiotherapeut, somatisch therapeut, functioneel osteopatisch therapeut en (yin) yogadocent. Een heel mond vol, ik weet het. Ik vind het menselijk lichaam zo enorm interessant dat ik maar blijf leren. Je bent namelijk echt nooit uitgeleerd. Elke klacht zie ik als een puzzel en ik puzzel net zolang we samen de oorzaken vinden. Ik heb gemerkt dat littekens een erg grote rol spelen in het ontstaan van klachten of een beperking vormen bij yoga houdingen. Door het litteken te behandelen komt er ruimte en verminderen klachten. In de praktijk heb ik daar een hele mooie en 'eenvoudige' techniek voor gebruikt. De techniek is eenvoudig, maar het vergt meer dan alleen techniek. Het is een samenspel tussen de client en mijzelf. 
manja
DSC04893Wat is je investering voor deze leuke en interessante workshop?
Wanneer: Zaterdag 7 september
Waar:
Sanayou Zwolle
Hoe laat:  
9.30-13.00 en van 13.30-17.30  
Kosten heel de dag  EUR 150 (incl reiki 1 certificaat)
Kosten middag          EUR 75

Voor wie is deze workshop?
Deze workshop is voor jou als je graag meer wilt leren over littekens. Als je reiki therapeut, fysiotherapeut of yogadocent bent. Je leert over het belang van littekens en wat voor effect ze hebben op het lichaam en bewegen. Let op, want je leert littekens te behandelen. Dus je raakt elkaar op de huid aan. De technieken zijn heel zacht en voor iedereen bruikbaar. Bij het behandelen van littekens gebruik ik reiki, daarom dat ik er een combi bijscholing van heb gemaakt. Ben je al reiki ingewijd kun je de ochtend skippen. Heb je de inwijding nog niet, dan moet je die doen. 
Voorbeelden


Hielspoor
Dame met hielspoor links. Bleek een litteken rechts in haar buik te hebben. Na behandelen hiervan verdween de hielspoor en kon ze weer normaal lopen.Nekklachten
Dame kon hoofd niet draaien naar rechts. Het liep vast en gaf veel pijn en spanning. Ze had een groot litteken op haar buik van een spoed operatie. Door haar hand op het litteken te leggen kwam er ruimte in haar nek en kon ze volledig naar rechts kijken. Nadat we het litteken behandeld hadden was dit blijvend.


Y
Manja ontmoette ik voor het eerst tijdens een workshopreeks die zij gaf bij YogaPoint Woerden over adem, fascia en psoas. Ze kan heel duidelijk, rustig, kundig en liefdevol vertellen over anatomie in dusdanige Jip en Janneke taal dat het voor iedereen te volgen is.
Vorig jaar hebben we allebei Yin Medicine gevolgd en ben ik een aantal keer bij haar op de behandeltafel geweest en ze is er echt op uit om het missende puzzelstukje te vinden. Ze combineert al wat ze weet met al wat ze voelt en met deze unieke combinatie is ze heel trefzeker.
De workshops over handen/armen en voeten zijn ook echt aan te raden. Zelf ben ik yin yoga docente en eigenlijk waren ze bedoeld voor yang yoga docenten, maar ze heeft het weten te vertalen zodat ook de yinners er veel aan hebben gehad.
Dank Manja voor jouw waardevolle zijn en ik hoop je binnenkort weer eens offline te onmoeten!Veel gestelde vragen

Algemene Voorwaarden

  • Volledige restitutie is alleen mogelijk indien 31 dagen van te voren is afgemeld, daarna krijg je 50% terug en 7 dagen van te voren krijg je niks terug. Dit geldt niet als de les door mijzelf wordt afgezegd, dan krijgt iedereen het aankoopbedrag terug.
  • Ondertekende is niet verantwoordelijk voor lichamelijke klachten die opgelopen zijn tijdens deze workshop.

Wat voor kleding moet ik aan?

Je raakt elkaar aan op de huid. Daarom is het handig als je net ondergoed aan hebt zodat je knellende kleding uit kunt doen. Of kleding die makkelijk verplaatsbaar is, niet knelt of in de weg zit.

Moet ik therapeut zijn?

Nee hoor dat hoeft niet. Je kunt ook als yin yogadocent komen. Bedenk wel dat je mensen gaat aanraken en behandelen. Daarnaast kun je alleen de middag komen als je al ingewijd bent in reiki 1. Je kunt me altijd een mail sturen: info@manjaweijers.nl

Hoeveel ervaring heb ik nodig

Je hebt geen ervaring nodig in lesgeven, je mag ook meedoen als je geen docent bent. De workshop is ook geschikt als je geen anatomische kennis hebt. Heb je dat wel? Ook dan kun je er nog wat van leren, je bent namelijk nooit uitgeleerd

VYN/RYT etc

Ik ben nergens aangesloten. Mijn workshops zijn puur om je eigen kennis te vergroten om ze meer inzichten te krijgen in het menselijk lichaam. Je krijgt wel een certificaat.

Bespreek je ook klachten?

Er komen een aantal klachten aan bod. Maar elke klacht is anders dus het is lastig dat allemaal te bespreken. Door je kennis in anatomie te vergroten krijg je meer inzichten, waardoor je beter leert beredeneren en dan maakt het niet zoveel uit welke klacht iemand heeft.

Ik heb wel/geen reiki, mag ik komen?

Ik gebruik reiki bij het behandelen van littekens. Daarom bied ik de combi aan voor degene die geen reiki gedaan hebben. Maar je kunt ook komen als je al wel een inwijding hebt gehad, dan kom je alleen 's middags

andere vraag?

Stuur me een mail: info@manjaweijers.nl