ManjaBoekII_HR-0489 banner
Spieren voor yogadocenten
Voor meer kennis, meer duidelijkheid en diepgang in je lessen
Spieren, voor de meesten het eerste waar je aan denkt als je aan anatomie denkt. In mijn andere bijscholingen heb ik de spieren juist losgelaten, omdat daar al best veel over te vinden is en ik het leuk vind om mensen mee te nemen naar het onbekende. Maar ik merkte dat alle vragen die ik kreeg (en krijg) eigenlijk over spieren gaan. Dus gezien de vraag naar meer kennis over spieren, gaat deze workshop alleen over spieren!

Wat leer je in deze 2 dagen?

Onderwerpen dag 1
  • de anatomie van de spier
  • hoe is de spier opgebouwd
  • hoe werken spieren
  • yin yogaOnderwerpen dag 2
  • verdere diepgang over spieren
  • samenwerking en beweegpatronen
  • yang

Waarom zou je bij mij een workshop komen doen?

Ik ben Manja Weijers

Fysiotherapeut, somatisch therapeut, functioneel osteopatisch therapeut en (yin) yogadocent. Een heel mond vol, ik weet het. Ik vind het menselijk lichaam zo enorm interessant dat ik maar blijf leren. Zo ga ik in mei een scoliose bijscholing doen in Engeland en in oktober zeer waarschijnlijk veel over neurologie leren in Portugal. Je bent namelijk echt nooit uitgeleerd. Elke klacht zie ik als een puzzel en ik puzzel net zolang we samen de oorzaken vinden. In mijn yin lessen puzzel ik niet. Daar geef ik bijna geen aanpassingen meer. Ik denk dat dat komt omdat de cursisten mij vertrouwen en daardoor goed kunnen ontspannen. Ik heb gemerkt dat hoe beter mijn kennis werd, hoe vertrouwder ik mij voelde in de les en hoe meer ik de anatomie ook weer los kon laten. Daarnaast kan ik door mijn kennis snel inschatten of iemand een aanpassing nodig heeft of alleen een hand op de rug voor vertrouwen

Deze kennis deel ik nu met jou, in deze speciale serie anatomie workshops voor yogadocenten. Ik hoop echt dat je wat aan hebt. Bij 'veel gestelde vragen' hieronder lees je welke workshops ik nog meer geef.

manja
ManjaDef2_LR-4643Wat is je investering voor deze leuke en interessante workshop?
Prijs volgt

Wanneer, waar, hoe laat: volgt, eind 2018 of in 2019

Bij interesse meld je hier aan en je wordt op de hoogte gehouden over deze speciale serie anatomie bijscholingen


Voor wie is deze workshop?
Deze workshop is voor jou als je graag meer wilt leren over spieren.  Je leert over spieren, de opbouw en wat dat betekent voor de functie die ze hebben. Je leert over beweegpatronen en hoe je dat kunt inzetten in je yogales (yin en yang). Het maakt niet uit wat voor niveau je hebt, of hoeveel anatomie kennis je al hebt. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Herhaling is daarbij erg belangrijk. Dus je bent welkom als je al enorm veel workshops hebt gedaan, maar ook als je nog niks weet over anatomie. Je pakt eruit wat voor jouw belangrijk is op dit moment. 


Mirjan Emmelkamp
yogadocent
Erg leerzame & leuke Anatomie workshops door Manja en Loes gevolgd. Ik kijk uit naar de volgende!


Monique Jutstra-Visscher
yogadocent
Ik heb een workshop anatomie bij Manja gedaan. Heel veel info en duidelijke uitleg gekregen. Ook goede tips gekregen om daarmee aan de slag te gaan in de les.
Dank je Manja!


Vera Develing
yogadocent
Manja ontmoette ik voor het eerst tijdens een workshopreeks die zij gaf bij YogaPoint Woerden over adem, fascia en psoas. Ze kan heel duidelijk, rustig, kundig en liefdevol vertellen over anatomie in dusdanige Jip en Janneke taal dat het voor iedereen te volgen is.
Vorig jaar hebben we allebei Yin Medicine gevolgd en ben ik een aantal keer bij haar op de behandeltafel geweest en ze is er echt op uit om het missende puzzelstukje te vinden. Ze combineert al wat ze weet met al wat ze voelt en met deze unieke combinatie is ze heel trefzeker.
De workshops over handen/armen en voeten zijn ook echt aan te raden. Zelf ben ik yin yoga docente en eigenlijk waren ze bedoeld voor yang yoga docenten, maar ze heeft het weten te vertalen zodat ook de yinners er veel aan hebben gehad.
Dank Manja voor jouw waardevolle zijn en ik hoop je binnenkort weer eens offline te onmoeten!Veel gestelde vragen

Algemene Voorwaarden

  • Volledige restitutie is alleen mogelijk indien 31 dagen van te voren is afgemeld, daarna krijg je 50% terug en 7 dagen van te voren krijg je niks terug. Dit geldt niet als de les door mijzelf wordt afgezegd, dan krijgt iedereen de €120,00 terug.
  • Ondertekende is niet verantwoordelijk voor lichamelijke klachten die opgelopen zijn tijdens deze workshop. Alle houdingen zijn veilig om te doen indien ​je goed naar je lichaam luistert. Als je buurman verder komt betekent dat niet dat jij ook verder moet komen, ieder lichaam is anders.
  • Als de les om 13.00 is begonnen kan ik de deur niet meer openen, dus kom op tijd.

Moet ik yin docent zijn?

Nee hoor dat hoeft niet. De eerste dag is meer yin gerelateerd en de tweede dag meer yang. Je hoeft ook geen yang-vorm (hatha/vinyasa/power etc) docent te zijn, je zult er altijd wat aan hebben. Je kunt me altijd een mail sturen: info@manjaweijers.nl

Hoeveel ervaring heb ik nodig

Je hebt geen ervaring nodig in lesgeven, je mag ook meedoen als je geen docent bent. De workshop is ook geschikt als je geen anatomische kennis hebt. Heb je dat wel? Ook dan kun je er nog wat van leren, je bent namelijk nooit uitgeleerd

VYN/RYT etc

Ik ben nergens aangesloten. Mijn workshops zijn puur om je eigen kennis te vergroten om ze meer inzichten te krijgen in het menselijk lichaam. Je krijgt wel een certificaat.

Bespreek je ook klachten?

Er komen een aantal klachten aan bod. Maar elke klacht is anders dus het is lastig dat allemaal te bespreken. Door je kennis in anatomie te vergroten krijg je meer inzichten, waardoor je beter leert beredeneren en dan maakt het niet zoveel uit welke klacht iemand heeft.

Ik loop tegen een specifiek probleem aan

Je kunt altijd doorgeven als je graag over een onderwerp meer wilt weten. Dan pas ik de les zo aan dat je daar antwoord op krijgt

andere vraag?

Stuur me een mail: info@manjaweijers.nl

Welke andere workshops geef je?

De workshops over botten en gewrichten en over fascia geef ik op dit moment al. Daar komen ook nog over neurologie (aanraking) en waarschijnlijk organen bij. Het is een hele serie workshops voor meer diepgang in de anatomie